zeurvrije kassa


zeurvrije kassa 1.0

(neologisme; neologisme)

kassa waar geen producten uitgestald staan of nadrukkelijk aangeprezen worden die de aandacht van kinderen zouden kunnen trekken, zodat er door deze kinderen niet om deze producten gezeurd wordt

Algemene voorbeelden


De Nederlandse minister van Volksgezondheid Hoogervorst vindt dat supermarkten zeurvrije kassa's zonder snoep moeten voorzien. Zo kunnen de ouders ongestoord afrekenen zonder dat zoon- of dochterlief gauw nog wat zoets op de lopende band gooit en daar discussie over ontstaat.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G08DTHB3

Consumentenbond-directeur Felix Cohen heeft de eerste exemplaren van het onderzoeksrapport op 10 juni uitgereikt aan Paul Rosenmöller, de voorzitter Convenant overgewicht en aan Theo Roos, directeur van de brancheorganisatie van supermarkten (CBL). De bond adviseert een krachtiger beleid vanuit de overheid en komt bovendien met 5 concrete aanbevelingen aan de supermarktbranche, verwoord in een boodschappenlijst: meer gezonde aanbiedingen, geen snoep op kinderhoogte, volledige voedingswaarde op alle producten, minder zout en verzadigd vet, zorg voor zeurvrije kassa's.

http://www.foodlog.nl/geknipt/bericht/consumentenbond_gezonde_keuze_in_supermarkt_blijft_lastig/,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord